Hoe focussen helpt om af te vallen!

Ieder mens vindt het prettig om zich te ontplooien. Om iets nieuws te leren, te groeien, of gestimuleerd te worden. We hebben allemaal wel eens gehoord: “stilstand is achter-uitgang”.

Maar waar begin je?
Wat is je doel?
Waar wil je naar toe werken?
Wat wil je veranderen?

Laat ik voor mezelf spreken:
Ik ben al een aantal jaar geleden begonnen met afvallen. Er mochten wel een aantal kilo’s af en ik wilde me fitter voelen. Ik was niet echt gefocust en als ik plannen had kwam er altijd wel iets tussen. Er waren altijd wel momenten dat ik niet doelgericht was, daarom zat er weinig progressie in het afvallen. Ik bleef moeilijke periodes houden.
Ik had bijvoorbeeld een (paprika) chips-verslaving. Ik kon een hele zak chips leeg eten, zonder misselijk te worden.
Ik ben heel blij dat ik dit in de verleden tijd kan schrijven. Paprikachips triggert me niet meer. Ik kan het nu laten staan, ik heb het niet meer nodig.

Dit kwam na de ommekeer…. Ik ging focussen.
Waarop, zou je zeggen?
Op dat wat voor mij belangrijk is!
Het was niet alleen afvallen. Ik verlegde mijn focus van de weegschaal naar mijn andere doel; fitter en energieker worden.
Hierdoor heb ik meer energie voor mezelf: mijn hobby’s en voor mijn gezin, maar ook voor mijn praktijk om die verder te laten groeien en meer vorm te geven.
Het was voor mij noodzakelijk om bepaalde knopen door te hakken.

In het verleden had ik meerdere hobby’s die ik allemaal even leuk vond. Doordat ik het allemaal een beetje deed, stonden alle hobby’s op een laag pitje.
Uiteindelijk heb ik de knoop door te gehakt om met twee hobby’s te stoppen. Hoe lastig ik dit besluit ook vond, creëerde ik door dit te beslissen, veel tijd en ruimte voor mezelf. Wat een openbaring: ik hoefde mezelf niet in allerlei bochten te wringen om overal op tijd te zijn, om alles te blijven oefenen. Bovendien was ik hiermee verlost van stress. Want door alle hobby’s een beetje te doen, boekte ik weinig vooruitgang, waar ik chagrijnig en onzeker van werd.

Door keuzes te kunnen maken, te durven maken, kreeg ik ruimte. Ruimte en tijd die ik aan de groei van mijn hypnotherapie praktijk kon besteden. Een geschikte eigen praktijkruimte vinden vormde een belangrijk doel om deze groei te kunnen realiseren.

Per half maart 2019 verhuist Natuurlijk Hypnotherapie naar het paramedisch centrum aan de Tjotterlaan 14c, te Zaandam.
Eindelijk een eigen ruimte die ik nu helemaal naar mijn eigen smaak kan inrichten. Hier kreeg ik ook weer veel energie van!!
Zo ontzettend gaaf, om je eigen praktijk vorm te geven en hier tijd voor mogen en te kunnen nemen.

Doordat ik nu meer energie heb, komt er ook ruimte voor een andere hobby: hardlopen. Hardlopen kan ik doen wanneer ik wil en dit is voor mij heel belangrijk. Ik ben niet gebonden aan vaste tijden of met een vaste groep mensen. Ik doe het heerlijk alleen, of met onze honden die dan meteen worden uitgelaten. Ik loop steeds langere afstanden en het tempo gaat langzamerhand omhoog. Dit komt omdat ik focus op mijn trainingsschema’s. Doordat ik groei in mijn hardloopprestaties, ervaar ik meer energie. Hierdoor voel ik me fit, energieker, vrolijker en ben ik gefocust. En niet onbelangrijk: ik val af!

Dus door de focus van de weegschaal te verleggen naar fitter worden, komt er ruimte om mijn praktijk meer vorm te geven. Hier word ik enthousiast van en dit enthousiasme gebruik ik voor het hardlopen. Kortom, deze positieve flow helpt mij om af te vallen, zonder dat ik gericht ben op de weegschaal, maar doordat ik gericht ben op fitter en energieker worden.

Wil jij ontdekken welke focus jou helpt om af te vallen?
> Wil je daarbij ondersteuning?
Met hypnotherapie kan ik je helpen jouw focus te ontdekken zodat je makkelijker afvalt!

Dit doel kan ook zijn om je dag functioneler in te delen, om je prioriteiten te (leren) stellen. Op dat wat voor jou belangrijk is? Wat is jouw hulpwens?

Ook als je een emotie-eter, een dwangeter bent of (te) grote porties eet, kan je met hypnotherapie je patronen doorbreken.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een intake.