Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Klitsie. Ik ben een in 1968 geboren rasechte Zaankanter.

Na de middelbare school heb ik gekozen voor een laboratorium opleiding (HLO biochemie). Vervolgens heb ik 16 jaar met veel plezier in het binnen en buitenland als onderzoeks-analiste in verschillende laboratoria gewerkt.

‘Volg je hart, want dat klopt!’

Uiteindelijk was dat niet waar mijn hart lag. Ik heb gekozen om mezelf om te scholen, omdat ik merk dat ik het fijn vind om met mensen te werken, mensen te helpen, te ondersteunen en te begeleiden.

Ik kan goed luisteren, ben nieuwsgierig en vind niets vreemd. Zo kan ik bij iedereen onderzoeken waar je gedrag en/of emotie op gebaseerd is. Sinds 2015 werk ik als zelfstandig hypnotherapeute, ademcoach en EMDR therapeute.

Mindfulness is iets dat goed bij mij past; leven in het hier en nu, zonder te oordelen. Ik pas mindfulness dan ook graag toe in mijn praktijk en in het dagelijkse leven.

Ik omschrijf mezelf als een nuchter, begaand persoon die haar vrije tijd graag in de natuur doorbrengt. Het liefst op het strand, in welk jaargetijde dan ook.

Hypnotherapie en opleidingen

 • Ik heb een 4 jarige HBO-niveau hypnotherapie en psychosociale opleiding gedaan, aan de academie Hypnos. Ik ben een erkende hypnotherapeut die vergoed wordt door de zorgverzekeraars, omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging van hypnotherapeuten (NBVH).
 • Tegelijkertijd heb ik ook een NLP-practioners opleiding gedaan. Hierdoor kan ik NLP, hypnotherapie en mindfulness oefeningen inzetten bij het begeleiden van jou op je levenspad. En dit is wat ik het liefst doe; met mensen werken en ondersteunen bij keuzes.
 • Naast hypnotherapeut ben ik ademcoach en kan ik je ademhaling analyseren. De manier van ademhalen vertelt veel over hoe je in het leven staat.
 • Ik heb in 2016  PDS (-Prikkelbaar Darm Syndroom) bijscholing gedaan. Dit betekent dat mensen die last hebben van een prikkelbare darm ook door mij geholpen kunnen worden.
 • In  2017 heb ik een EMDR opleiding als bijscholing gedaan. Hierdoor ben ik nu EMDR practioner. En kan ik je ondersteunen bij traumatische gebeurtenissen uit het verleden die je nu emotioneel raken. In 2021 ben ik het EMDR therapeut-schap traject gestart.
 • In 2019 heb ik me gericht op SOLK, somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten, zodat ik je niet alleen bij  geestelijke belemmeringen kan ondersteunen, maar ook bij lichamelijke.
 • In 2020 heb ik bijscholingen over autisme in relaties en tinnitus gevolgd.
 • In 2021 heb ik een 3 daagse training gevolgd over de polyvagaal theorie, die uitlegt hoe ons autonome zenuwstelsel reageert.
 • In 2022 heb ik een 2 daagse bijscholing over overgangsklachten gevolgd. En het EMDR therapeut- schap behaald. Ik word vermeld op de website: https:/www.emdr-therapeuten.nl
 • In 2023 heb ik een 2 daagse bijscholing tafelopstellingen gevolgd en
  een bijscholing over co-dependency
 • Elk jaar school ik bij voor het EMDR therapeutschap.
 • Denk je dat ik jou kan helpen?

Neem dan gerust contact met mij op, of maak een afspraak via het afspraakformulier.

Bellen mag natuurlijk ook, via 06-25199295.

LogoNBVH kopie

Natuurlijk Hypnotherapie is gevestigd in Zaandam.