Het zal wel tussen je oren zitten. Leer er maar mij leven“, zegt de arts. Gevolgd door “Wij kunnen niets meer voor je betekenen.”

Maar terwijl de artsen en specialisten zeggen dat er medisch niets mis is met je lichaam, ervaar jij elke dag veel pijn.

Die hevige pijn in je hoofd of je buik. De druk op je borst. De spanning in je nek-schouder gebied. Die vervelende piep in je oren. De irritatie is er continue en beïnvloed je leven. En de artsen vertellen je constant dat er niets aan de hand is.


Medisch onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK)

Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten worden ook welk SOLK-klachten genoemd. De constante (dagelijkse) pijn van SOLK-klachten kunnen je gemoedstoestand zo beïnvloeden dat het je leven gaat bepalen.

Enkele voorbeelden van zulke lichamelijk klachten die vaak medisch niet verklaard kunnen worden:

  • Prikkelbaardarm syndroom (PDS);
  • Spanning in het nek-schouder gebied;
  • Hyperventileren, druk op de borst, angst/paniek klachten;
  • Hoofdpijn;
  • Fibromyalgie;
  • Tinnitus (oorsuizen).

Heb je zelf medisch onverklaarbare klachten? Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Een man in een wit overhemd die gek wordt van zijn chronische medische pijn die zijn te behandelen met hypnose

Hoe ontstaan deze SOLK-klachten?

Ons lichaam geeft een bepaald signaal af met een reden. Mogen we naar de signalen van ons lichaam luisteren? Wanneer we ons stoten gaat de aandacht naar dat deel van het lichaam waar we pijn voelen. We verzorgen de wond met een pleister, zalfje of gunnen het rust.

Maar wanneer er geen zichtbare wond aanwezig is – en we wel pijn ervaren – kunnen we deze wond niet verzorgen. De wond is er immers niet. Omdat je niet naar je lichaam luistert, gooit je lichaam er uiteindelijk nog een schepje bovenop. Oftewel: nóg meer pijn.

Zo ontstaat uiteindelijk chronische pijn. Een paracetamol of ibuprofen helpt helaas niet tegen deze pijn. Maar wat wel goed kan helpen is hypnotherapie. Door met je onderbewustzijn te communiceren, helpt hypnose je namelijk om in te zien welke gedragspatronen je onbewust in stand houd.


Wat kan hypnotherapie voor jou betekenen?

Een logische reactie van de mens is dat we geen pijn willen ervaren en hierdoor pijn-vermijdend gedrag gaan vertonen. Maar wat doe jij om de pijn te vermijden? Doe je wel al iets? Welk gedrag hanteer je?

Met hypnose kunnen we onbewuste gedachten, gedragingen en overtuigingen bewust gemaakt. Wanneer we namelijk bewust zijn van wat we doen, kunnen we hier ook iets bewust aan veranderen.

Met behulp van hypnotherapie wordt de oorzaak duidelijk en kunnen we werken naar een oplossing. Het doel hierbij is dat je geen chronische pijn meer ervaart.

Heb je zelf medisch onverklaarbare klachten? En wil je hier graag iets aan doen? Neem dan contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak via de onderstaande button.
Nieuwsgierig geworden naar hypnose? Bekijk eventueel de documentaire: Hypnose op recept, voor meer informatie: https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2018/mei/hypnose-op-recept.html
Meer informatie over SOLK-klachten?

Heb je nog vragen over hypnose? Of wil je meer weten over de SOLK-behandeling? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak.

Ik ben ook direct te bereiken via: 06-25199295 of via inge@natuurlijk-hypnotherapie.nl