Hypnose & Burnout therapie

Wat is stress? Waar kunnen we het van krijgen? En hoelang kun je ertegen? Dit zijn zinnen die voor iedereen iets anders betekenen.

Iedereen ervaart stress namelijk op z’n eigen manier. De één is bang voor muizen, de ander van het gat in de ozonlaag, weer anderen krijgen stress in een grote groep mensen.

Er zijn talloze situaties waarvan een mens stress kan krijgen. Maar waarom ondervindt de ene persoon wel stress en een ander niet?


Wat gebeurt er tijdens stress?

Bij een stress-reactie ontstaat er adrenaline in ons lichaam. Deze adrenaline zorgt ervoor dat we een goede prestatie leveren. Denk maar aan een atleet aan de start.

De adrenaline van stressreactie helpt de atleet om een prestatie neer te zetten. Er zijn ook mensen die hun werkstuk op het allerlaatste moment voltooien. Stress is dus niet alleen maar vervelend, maar ook nuttig.

Het wordt echter een probleem wanneer stress je belemmert in het dagelijks leven. Ben je instaat om te doen wat voor jou belangrijk is? Of staat de stress juist in de weg? Met andere woorden: laat je de stress jouw leven beïnvloeden?

Ervaar jij een aantal van de volgende klachten?

  • Heb je veel aan je hoofd?
  • Moet je veel (van jezelf)?
  • Voel je je vaak verantwoordelijk?
  • Vind je het lastig om voor jezelf te kiezen?
  • Is het vaak druk in je hoofd?
  • Vind je het lastig om jezelf te concentreren?
  • Ben je vaak moe?
  • Of slaap je slecht?

Wanneer je meerdere van de bovenstaande klachten ervaart, is het belangrijk om weer lekker in je vel te zitten. Zorg dat je weer energieker bent en dat je meer ontspant.

Hoe je dat eventueel kunt doen lees je hieronder. 


Wat kan hypnotherapie betekenen bij burnout?

Tijdens een hypnotherapie anti-stress behandeling spreken we het onderbewustzijn aan. In dit onderbewustzijn gaan we werken aan het gedrag en de behoeften die je niet bewust laat zien, maar die wel aanwezig zijn. Deze onbewuste handelingen dragen namelijk bij aan hoe jij in het leven staat.

Met behulp van hypnotherapie kunnen onbewuste overtuigingen en emoties dus duidelijker worden. Denk hierbij aan de triggers en redenen waarom jij zoveel stress ervaart.

Door te ontdekken welke dit zijn kunnen we andere associaties aanbrengen, zodat de triggers verdwijnen. Ook gaan we opzoek naar een balans van inspanning en ontspanning, waarbij jouw wensen centraal staan.

Ben je geïnteresseerd in de stress & burnout behandeling? Maak danm een afspraak via de onderstaande button.