Tinnitus, oorsuizen

Ervaar jij geluiden die anderen niet horen? Heb je last van irritant gepiep, gesuis of gebrom? Komt de stoom soms uit je oren van frustratie?

Voor sommige mensen is het geluid maar net hoorbaar, maar bij anderen is het hard aanwezig. Soms is het geluid constant, en bij de ander fluctueert de intensiteit.

Mensen die aan tinnitus lijden hebben hier vaak veel last van. Het geluid is dag en nacht aanwezig. Vooral op stille momenten of ’s nachts kan het geluid heel hinderlijk zijn.

Heb je last van (extreme) tinnitus en wil je dat de klachten verminderen of verdwijnen? Stel je vraag via het contactformulier of maak direct een afspraak voor een tinnitus behandeling.


pijnlijke en vervelende tinnitus behandeling hypnose zodat de tinnitus vermindert of verdwijnt

Oorzaken van tinnitus

Tinnitus (oorsuizen) is een aandoening van het auditieve systeem, waardoor een bepaald geluid alleen voor de cliënt en niet voor buitenstaanders waarneembaar is. Het kan een gevolg zijn van langdurig of regelmatig werken in een luidruchtige omgeving.

Ook kan het veroorzaakt worden door oor-infecties, hart- en vaatziekten, een TIA, en een te hoge bloeddruk.

In een aantal gevallen is het ontstaan van tinnitus onverklaarbaar. Stress blijkt een mogelijke oorzaak, of heeft in ieder geval een verslechterende werking. Naast het behandelen van de oorspronkelijke klacht is er meestal geen genezende behandeling.


Hypnotherapie wél effectief tegen tinnitus

Mensen die last hebben van oorsuizen weten dat er in veel gevallen geen medische behandeling is tegen deze klacht. Toch zijn er duidelijke aanwijzingen dat hypnotherapie wel succesvol kan zijn tegen tinnitusklachten.

Hypnotherapie blijkt een positieve behandelingsvorm te zijn. Via acceptatie, aanvaarding en ontspanning verlaagt hypnose de stressfactor. Deze stressfactor zorgt anders juist voor een versterking van de gehoorklachten.


Een man in een wit overhemd die gek wordt van zijn tinnitus klachten die zijn te behandelen met hypnose tinnitus behandeling

De tinnitus klachten verminderen / verwijderen

Ook is het mogelijk om aan de‘beheersing’ of controle van de intensiteit te werken. In een aantal gevallen is de tinnitus hierdoor zelfs verdwenen.

De behandeling bestaat naast de hypnotherapie sessies ook uit huiswerk. Dit zijn bijvoorbeeld lichaamsgerichte oefeningen die helpen bij het ontspannen.

Heb je last van (extreme) tinnitus en wil je dat de klachten verminderen of verdwijnen?

Klik op de button om een afspraak te maken, of stel hier je vraag.
Lees ook: Afvallen met hypnose (de virtuele maagband)Meer informatie over de tinnitus behandeling?

Neem dan gerust contact op via het contactformulier of maak een afspraak.