weegschaal centimeter

Hoe kan het dat er een ware industrie ontstaan is om mensen te helpen met afvallen.
Een dieet-industrie, waarin heel veel mensen geloven.
En dit ook blijven geloven. Iedere keer wanneer er een nieuw dieet gepresenteerd wordt, onstaat er blijkbaar bij een grote groep mensen hoop. Hoop, dat dit het geweldige, fantastische makkelijk vol te houden en effectieve dieet is waar ze al zo lang op wachten.
Ondanks dat men al vele diëten geprobeerd heeft,  kun je hoop putten uit een nieuw product. Ergens is dus de wil aanwezig om die kilo’s kwijt te raken. Hoe kan het dan dat zo veel mensen met hun gewicht blijven worstelen?

Natuurlijk zijn er diëten die voor een bepaalde doelgroep aanslaan.

Maar als het ei van Columbus al was uitgevonden, dan was diegene die dit superdieet ontwikkeld heeft allang miljonair. En wilde iedereen dit ideale dieet volgen.
Zoals we allemaal weten is dit helaas nog niet het geval.

Vele diëten hebben goede en minder goede kanten. En werken prima zolang de wilskracht van de persoon groot genoeg is. Op wilskracht lukt ontzettend veel, maar uiteindelijk wordt de wilskracht te klein en houdt men het dieet niet vol. Met andere woorden je valt terug in je oude eet-patroon en het jo-jo effect ligt op de loer.

Waarom lukt het niet om gewoon af te vallen (met welk dieet dan ook) en om na het afvallen op gewicht te blijven? Dit op gewicht blijven is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Hoe kan het nu dat je heel graag een aantal kilo’s wilt afvallen en dat dit misschien wel lukt. Maar dat er een moment komt dat je de motivatie niet meer hebt om je dieet vol te houden?
Terwijl we allemaal weten dat je eigen gezondheid motivatie genoeg zou moeten zijn.