Hypnotherapie is een behandelmethode bij psychische en psychosomatische klachten. Het gebruik van trance vormt de spil van deze therapie.

Trance is een bepaalde gemoedstoestand waarbij het onbewuste wordt aangesproken. Bij hypnotherapie wordt in trance ontdekt wat je behoeften, gevoelens, belemmeringen en emoties zijn.

Het onbewuste bevat al je ervaringen, ook die van heel lang geleden. Zelfs ervaringen waar je je niet meer bewust van bent. Je onbewuste weet precies wat goed voor je is.

Eng? Nee hoor!

Iedereen maakt in het dagelijkse leven momenten van trance mee. Trance is eigenlijk dagdromen. Voorbeelden hiervan zijn; verdiept zijn in een goed boek, tijdens het autorijden realiseren dat je al bij de afslag bent.

Kinderen zijn van nature in hun spel nog veel in trance. Het denken wordt tijdens de trance losgelaten, waardoor iemand makkelijker in contact komt met zijn gevoel.


Wat is je onbewustzijn?

Je bewuste is alles wat wij van je zien en horen. Oftewel: je gedrag en wat je vertelt. Je onbewuste bestaat uit overtuigingen die je gedurende je leven hebt opgebouwd:

  • Hoe je over jezelf denkt;
  • Wat je van jezelf moet;
  • Wat je belangrijk vindt;

Tijdens een hypnotherapie sessie wordt snel duidelijk wat er onbewust bij jou aan normen/waarden/belemmeringen en overtuigingen aanwezig zijn. Zo kan je bewuster je gedrag aanpassen.


Wat gebeurt er tijdens een hypnose sessie?

In een hypnotherapie sessie wordt je onbewuste aangesproken waardoor je belemmeringen en je negatieve overtuigingen zichtbaar worden. Jouw onbewuste weet wat belangrijk is voor jou.

Heb je last van je belemmeringen? Wil je iets aan de situatie veranderen?

Neem dan contact met mij op voor vragen of maak een afspraak. I